College akkoord met Corio, AMVastgoed en ING RE

Coördinerend wethouder Evert van Linge kon op 17 augustus j.l. aan de commissie Binnenstad meedelen dat de gemeente, Corio, AM Vastgoed en ING Real Estate Development het eens zijn over de inhoud, de planning en de financiering voor de herontwikkeling van het midden en oosten van de Binnenstad.

Op basis van de gemaakte afspraken wordt de komende weken een juridisch contract (vaststellingsovereenkomst) opgesteld. Daarna kan het contract worden ondertekend en wordt definitief overgegaan van de voorbereidende fase naar de uitvoerende fase. Dat betekent dat de architecten kunnen gaan ontwerpen waarna de bouwaanvraag kan worden ingediend. Het college heeft in de onderhandelingen vastgehouden aan de kernkwaliteit zoals geformuleerd in het Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad (OOB).

Met de uitkomst van deze onderhandelingen is nu duidelijk dat de realisatie van de gehele nieuwe Binnenstad de gemeente 48 miljoen euro gaat kosten. De totale investering van marktpartijen en de gemeente in de gehele nieuwe Binnenstad bedraagt ongeveer 900 miljoen euro in de komende 12 jaar. Naar verwachting wordt in januari 2007 gestart met eerste fase van de bouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk